Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy

KonkursyAkcje
ŚLEDZIE W
SOSIE MUSZTARDOWYM
Składniki:- 6 filetów
matiasa- 10 łyżek
musztardy delikatesowej (łagodnej)- 5 łyżki
musztardy sarepskiej (ostrej)- 4 łyżki
majonezu- 2 łyżki
oleju- 2 łyżki
cukru- 2 łyżki
wody- 4
ogórki konserwowe- 3
cebule-
pieprz czarny mielonySposób przygotowania:Pokroić filety na 2cm paski i wymoczyć w wodzie przez kilka godzin. W misce mieszamy
cukier z
musztardami, dodajemy
majonez, dolewamy
olej i
wodę (ciągle mieszając). Szatkujemy
cebulę,
ogórki i dodajemy do wcześniej przygotowanego sosu i zalewamy nim pokrojone filety. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .