ßßß Cookit - przepis na ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM
Składniki:
- 6 filetów matiasa
- 10 łyżek musztardy delikatesowej (łagodnej)
- 5 łyżki musztardy sarepskiej (ostrej)
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki wody
- 4 ogórki konserwowe
- 3 cebule
- pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
Pokroić filety na 2cm paski i wymoczyć w wodzie przez kilka godzin. W misce mieszamy cukier z musztardami, dodajemy majonez, dolewamy olej i wodę (ciągle mieszając). Szatkujemy cebulę, ogórki i dodajemy do wcześniej przygotowanego sosu i zalewamy nim pokrojone filety. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin i gotowe. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2014/11/sledzie-w-sosie-musztardowym.html