Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy

KonkursyAkcjeKOSZYCZKI
OGÓRKOWE
Składniki:- 3 duże zielone
ogórki- 200ml
serka wiejskiego- pęczek
rzodkiewki- pęczek
szczypiorku- 1
czerwona papryka- garść
rukoli-
przyprawa kucharek-
pieprz czarnySposób przygotowania:Obieramy
ogórki, kroimy na kawałki o grubości około 4cm. Nasze przygotowane kawałki
ogórków wydrążamy pozostawiając z jednej strony cienką ścianką miąższu. Przechodzimy do przygotowania farszu. Do miseczki wkładamy
serek wiejski, dodajemy do niego posiekaną część (3/4)
szczypiorku. Trzemy
rzodkiewkę na grubych oczkach tarki,
paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę - dodajemy do miseczki z
serkiem. Dorzucamy porwaną na drobne kawałki
rukolę. Doprawiamy do smaku i umieszczamy w przygotowanych wcześniej wydrążonych ogórkach. Ostatnim krokiem jest umieszczenie pozostałej części
szczypiorku w formie "uchwytu" do koszyka i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .