Wykonanie
Dzisiaj przepis na zdrowe śniadanie, bez glutenu,
cukru i
mleka, które da nam zastrzyk energii na cały dzień.
Siemię lniane z
płatkami ryżowymi (z
brązowego ryżu),
rodzynkami i
bananem z dodatkiem
cynamonu i
imbiru.
Siemię lniane to niezłe źródło kwasów Omega-3, błonnika, wit. E, wit. z grupy B, magnezu, wapnia, żelaza i cynku. Ważne! Należy pamiętać, aby zmielone ziarna
siemienia lnianego zalać gorącą
wodą!

Składniki:25 g zmielonego
siemienia lnianego25 g
płatków ryżowych15 g
rodzynekok. 250 g
wodycynamon,
imbirSposób przygotowania:W/w składniki wsypać do miski, zalać gorącą
wodą. Pozostawić do wchłonięcia
wody ok. 2 godziny.Dodać
banana pokrojonego w plastry lub inne
owoce.SMACZNEGO!