Wykonanie


Czas na słodkie szaleństwo...Składniki na 20 sztuk:-0,5kg
mąki pszennej-200g
cukru pudru-100g
masła-100g
margaryny-2
jajka-2 łyżeczki
proszku do pieczenia-kilka kropel
aromatu pomarańczowego-2 łyżki
sezamu-pół łyżeczki różowego barwnikaPrzygotowanie:Wszystkie suche składniki przesiewamy. Zagniatamy z nich ciasto. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy ciasto na ok. 0,5cm. i wykrawamy kółka oraz kółka z dziurką ( ja użyłam do tego celu kieliszka. Pieczemy 10-12 minut w temperaturze 190°C.

Nadzienie
czekoladowe:W garnku roztapiamy 30g
masła, dodajemy pokruszoną
mleczną czekoladę. Roztapiamy na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając.Gdy
czekolada się już rozpuści, odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 15 minut. Nakładamy masę równomiernie na całe
ciasteczka, przykrywamy
ciasteczkiem z dziurką. Smacznego!