Prosta i smaczna sałatka dla miłośników kalafiora. U mnie obowiązkowo kalafior musi być chrupiący, ale to oczywiście rzecz gustu. Znakomicie sprawdziła nam się na grilla.Składniki:1 duży kalafior1 główka sałaty lodowej4-5 pomidorów1 opakowanie kiełków fasoli mungulubiony dressing: kilka łyżek oleju rzepakowego, odrobina soku z cytryny i ulubione przyprawy. Doprawić dowolnie: na ostro, czosnkowo, ziołowo - co kto lubi. Ja o oleju dałam odrobinę musztardy dijon.1 płaska łyżeczka kurkumyPrzygotowanie:Zagotować wodę z kurkumą. na wrzątek wrzucić różyczki kalafiora i gotować 4-5 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą.Sałatę porwać lub pokroić, pomidora pokroić w kostkę.W misce wymieszać wszystkie składniki i polać dressingiem.Smacznego!