Wykonanie
4 lutego 2013Tłusty czwartek już w tym tygodniu, więc czas na pączki. Tym razem w wersji mini i z dodatkiem
ricotty. Pyszne. Takie na "jeden ząb". I do tego obtoczone w
cynamonie lub w cukrze pudrze. Polecam.

'mini pączki z ricottą'Składniki:- 1
jajko- 1 łyżka
cukru- 1-1,5 szklanki
mąki pszennej- 3 łyżki
mleka- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1 opakowanie
sera ricotta (250g)- 1 łyżeczka
skórki z cyrtyny- 1 litr
oleju do smażenia-
cynamon,
cukier puder do obtoczenia

W misce wymieszaj ze sobą
jajko,
cukier,
mąkę,
mleko,
ricottę i
skórkę z cytryny.
Olej podgrzej do 170C.Z ciasta formować kuleczki i wrzucać je na rozgrzany
olej. Przewrócić dopiero, gdy brzegi mini pączków się zarumienią na złoty kolor.Po usmażeniu, układać na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar
oleju.W miseczce zmieszać
cynamon z
cukrem pudrem.Ciepłe pączki obtoczyć w mieszance
cynamonowo-cukrowej lub w samym cukrze pudrze.Smacznego!

© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.