Wykonanie
Lepienie pierogów z sezonowymi
owocami czas zacząć! Dzisiaj przypadło na
jagody. Jak je tylko dostałam, od razu wiedziałam, że część z nich wyląduje w pierogach. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam pierogi z nadzieniem z sezonowych
owoców. Dzisiaj proponuję Wam pierogi z
serem i
jagodami. Część z nich wylądowała w naszych brzuchach, druga - została zamrożona, na zimowe wieczory ;)

'pierogi z
serem i jagodami'Składniki:- ciasto na pierogi zrobione wg tego przepisu (połowa porcji)- 250g
białego sera półtłustego- 2 szklanki świeżych
jagód-
cukier waniliowy-
cukier drobny-
sól
Jagody dokładnie umyć i wysuszyć.
Ser rozgnieść dokładnie z
cukrem i
cukrem waniliowym. Połączyć z
jagodami.Ciasto rozwałkować i wycinać krążki (wycinałam krążki kieliszkiem od
wina, dzięki
czemu uzyskałam pierożki na jeden kęs ;)). Pierogi nadziać i wrzucać na gotujący i osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotować ok 2 minut.Podawać z
jogurtem naturalnym lub
śmietanką.

Smacznego!