ßßß Cookit - przepis na Pierogi z serem i jagodami

Pierogi z serem i jagodami

nazwa

Wykonanie

Lepienie pierogów z sezonowymi owocami czas zacząć! Dzisiaj przypadło na jagody. Jak je tylko dostałam, od razu wiedziałam, że część z nich wyląduje w pierogach. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam pierogi z nadzieniem z sezonowych owoców. Dzisiaj proponuję Wam pierogi z serem i jagodami. Część z nich wylądowała w naszych brzuchach, druga - została zamrożona, na zimowe wieczory ;)
'pierogi z serem i jagodami'
Składniki:
- ciasto na pierogi zrobione wg tego przepisu (połowa porcji)
- 250g białego sera półtłustego
- 2 szklanki świeżych jagód
- cukier waniliowy
- cukier drobny
- sól
Jagody dokładnie umyć i wysuszyć. Ser rozgnieść dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym. Połączyć z jagodami.
Ciasto rozwałkować i wycinać krążki (wycinałam krążki kieliszkiem od wina, dzięki czemu uzyskałam pierożki na jeden kęs ;)). Pierogi nadziać i wrzucać na gotujący i osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotować ok 2 minut.
Podawać z jogurtem naturalnym lub śmietanką.
Smacznego!
Źródło:http://cook-yourself.blogspot.com/2012/06/pierogernia-pierogi-z-serem-i-jagodami.html