ßßß
Składniki:Masa serowa1kg sera w wiaderku już zmielonego1budyń waniliowy bez cukru4 łyżki mąki ryżowej5 jajek3 łyżki mąki ziemniaczanej50 gr cukrugarść suszonych moreligarść pokruszonych kruchych ciastek.Spód :50 g masła100 g mlecznej czekolady200 g kruchych ciastekok 10 łyżek płatków owsianych3 łyżki mielonych/płatków migdałowychłyżka brązowego cukru2łyżki kawy rozpuszczalnej sypkiej nie w granulkach np : Crema gold
Wykonanie:Jajka ubijam z cukrem aż staną się kremoweWłączam mikser na najmniejsze obroty , dodaję po łyżce twarogu , i potem kolejno wszystkie sypkie składniki bez moreli. Je dodaję na sam koniec już bez miksowania.Spód rozpuszczam masło , płatki,ciastka i migdały mielę bardzo drobno. Potem dodaję sypkie produkty, 3 kostki czekolady i to wszystko łącze z przestudzonym masłem.Piekę bez papieru 10 minut w 180 C. Wyjmuję , kruszę czekoladę na kawałki , zalewam masą serową i posypuję resztką pokruszonych ciastek.Piekę ok 45 minut.Sernik wychodzi sprężysty dzięki mące ryżowej , nie jest za słodki. na ciepło najlepszy chodź spód wtedy się troszkę sypię. Mam nadzieję ,że wypróbujecie mój przepis bo wszystkim znajomym bardzo smakował.