ßßß Cookit - przepis na Pod płatkami migdałów

Pod płatkami migdałów

nazwa

Wykonanie

Przepis z tej strony.
Składniki:
biszkopt
składniki i sposób przygotowania z przepisu, który już dobrze znacie; pojawił się na blogu TUTAJ
masa
1 kg sera w wiaderku
200 g masła
2/3 szklanki cukru pudru
1 cukier wanilinowy
1/3 szklanki mleka
2 łyżki żelatyny
dodatkowo
400 g dżemu jagodowego
100 g uprażonych płatków migdałów
Biszkopt przeciąć wzdłuż na 2 blaty.
Żelatynę rozpuścić. Masło utrzeć na biały puch, dodać stopniowo cukier, wymieszać. Następnie dodać ser i utrzeć na gładką masę. Mleko zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę, dobrze wymieszać. Następnie do mleka dodać kilka łyżek masy i wymieszać. Mleko przelać do pozostałej masy i zmiksować, by nie było grudek.
Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę dżemu a na to 3/4 masy serowej. Drugi blat biszkoptu posmarować pozostałym dżemem i przewrócić na masę serową (tak, by dżem znalazł się na masie serowej). Wierzch biszkoptu posmarować resztą (1/4) masy i posypać płatkami migdałów.
Smacznego! :)
Źródło:http://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/2015/04/pod-patkami-migdaow.html