Przepis z tej strony.Składniki:biszkoptskładniki i sposób przygotowania z przepisu, który już dobrze znacie; pojawił się na blogu TUTAJmasa1 kg sera w wiaderku200 g masła2/3 szklanki cukru pudru1 cukier wanilinowy1/3 szklanki mleka2 łyżki żelatynydodatkowo400 g dżemujagodowego100 g uprażonych płatków migdałówBiszkopt przeciąć wzdłuż na 2 blaty.Żelatynę rozpuścić. Masło utrzeć na biały puch, dodać stopniowo cukier, wymieszać. Następnie dodać ser i utrzeć na gładką masę. Mleko zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę, dobrze wymieszać. Następnie do mleka dodać kilka łyżek masy i wymieszać. Mleko przelać do pozostałej masy i zmiksować, by nie było grudek.Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę dżemu a na to 3/4 masy serowej. Drugi blat biszkoptu posmarować pozostałym dżemem i przewrócić na masę serową (tak, by dżem znalazł się na masie serowej). Wierzch biszkoptu posmarować resztą (1/4) masy i posypać płatkami migdałów.Smacznego! :)