ßßß
Przepis z tej srony.Składniki:225g miękkiego masła1/2 szklanki cukru2 łyżki mleka1 łyżeczka esencji waniliowej1/2 łyżeczki soli2 i 1/2 szklanki mąki3/4 szklanki suszonej żurawiny1/2 szklanki orzechów włoskich (połamananych na kawałki)wiórki kokosowe do obtoczeniaMasło ubić z cukrem na puszysta masę. Dodać mleko, wanilię i sól. Stopniowo dodawać mąkę i dokładnie wymieszać. Dodać orzechy i żurawinę, wymieszać. Uformować dwa wałki z ciasta. Oba posmarować wodą i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny. Nastepnie pokroić wałki w plasterki o grubości 5 mm. Gotowe ciastka układać na blaszcze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 12 minut, aż brzegi ciastek się zarumienią.Smacznego! :)