Wykonanie

Przepis z tej strony.Składniki:Spód:200g
herbatników90g
masła1 łyżeczka
cynamonuMasa serowa:1 kg
twarogu z wiaderka500g puree z dyni4
jajka1 opakowanie budyniu
waniliowego bez
cukru170g
cukruPolewa:250g kwaśniej, gęstej
śmietany2 łyżki płynnego
mioduCiasteczka drobno rozkruszyć (najlepiej zmiksować w malakserze),
masło roztopić i jeszcze gorące dodać do
ciastek. Dodać
przyprawy i wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasteczka wyłożyć do tortownicy i ugnieść na dnie. Wstawić do lodówki. Wszystkie składniki na masę
serową zmiksować na jednolitą masę i wylać do tortownicy.Piec w nagrzanym piekarniku około 50- 60 min. w temperaturze 180°C. Gdyby sernik za szybko się rumienił można przykryć go z góry folią aluminiową.
Śmietanę wymieszać z
miodem. Sernik wysunąć z piekarnika. Wyłożyć delikatnie
śmietanę z
miodem i piec dalej ok. 8- 10min. Sernik pozostawić, przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, do ostygnięcia. Następnie włożyć sernik do lodówki na całą noc.Smacznego! :)
