ßßß Cookit - przepis na Kokosowe ule

Kokosowe ule

nazwa

Wykonanie

Składniki:
200 g wiórek kokosowych
80 g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru pudru
2-3 łyżki mleka
nadzienie (np. mleko zagęszczone o smaku kakaowym, dżem)
Ze wszystkich składników zagnieść gładką masę. Następnie obsypać foremkę cukrem pudrem by masa się nie przykleiła. Foremkę obkleić masą, pamiętając by zostawić w środku dziurkę na nadzienie. Wypełnić nadzieniem zostawiając trochę miejsca, a następnie zakleić masą kokosową. Delikatnie wyciągnąć ciasteczko. Powtarzać czynności ,aż do wyczerpania ciasta.
Ule przechowywać w lodówce.
Można również z masy zrobić 'rafaello' wkładając do środka migdał.
Smacznego! :)
Źródło:http://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/2013/03/kokosowe-ule.html