Wykonanie
Grillowane
młode pstrągi faszerowane
szalotką,
cytryną,
czosnkiem i
natką pietruszkiTo, że danie jest zdrowe to fakt, a jak przy tym smakuje to bajka! Pachnące
ziołami pstrągi, delikatne i soczyste zostały spałaszowane w mgnieniu oka nawet przez tych, którzy zazwyczaj rybek nie jadają. Pyszne, pyszne, pyszne i bardzo proste do zrobienia. Każdy da radę. Gorąco polecam!
Dla 3 osób przygotuj:3
młode oczyszczone
pstrągi1
cytrynę1
szalotkę1 pęczek
natki pietruszki3 ząbki
czosnku3 duże łyżki
oliwy z oliweksól,
pieprzCytrynę,
szalotkę i
czosnek pokrój w plasterki, podziel je i
pietruszkę na trzy części.
Ryby natrzyj
oliwą solą i
pieprzem. Następnie do każdej włóż jedną część
czosnku,
pietruszki,
szalotki i
cytryn.
Jeśli posiadasz kratkę do grillowania ryb, ułóż je jak na zdjęciu powyżej. Jeśli nie, ułóż
ryby na aluminiowej tacce do grillowania.
Rybki po ok. 15 minutach grillowania powinny być gotowe. Smacznego!