Wykonanie
Makaron tagliatelle z
pieczarkami,
szynką i
cukinią w
oliwie z oliwek i
czosnku oprószony długo dojrzewającym
cheddaremPolecam Wam dziś bardzo prosty przepis, na szybki obiad lub kolację. Jest to zdecydowanie dobry sposób na ekspresowy posiłek, gdy naprawdę mamy bardzo mało czasu. Wystarczy ugotować
makaron, w tym czasie obsmażyć na
oliwie wszystkie składniki, na koniec wszystko wymieszać i posypać
startym serem. Połączenie smaków jest bardzo udane, a danie zachwyca swoją prostotą. Aż dziw, że wystarczy 10 minut, żeby je przygotować. Dla mnie bomba!
Dla 2 osób przygotuj:1 opakowanie świeżego
makaronu tagliatelle (czas gotowania 3 minuty)7
pieczarek1 małą
cukinię1 garść pokrojonej w grubą kostkę
szynki2 ząbki
czosnku4 duże łyżki
oliwy z oliwek1 garść startego długo
dojrzewającego sera cheddarsól,
pieprzNastaw
wodę w czajniku do zagotowania. Rozgrzej patelnię i garnek na
makaron.Pokrój wszystkie składniki.
Czosnek na drobniutką kosteczkę,
pieczarki na ćwiartki
cukinię przetnij na pół, wydrąż nasiona, następnie potnij w poprzek na paseczki. Zagotowaną
wodę przelej do rozgrzanego garnka, dodaj małą łyżkę
soli i
makaron. Na rozgrzaną patelnię wlej
oliwę z oliwek i wrzuć wszystkie składniki oprócz
sera. Dopraw je
solą i
pieprzem. Następnie wymieszaj i obsmaż na złoto.
Makaron po 3 minutach gotowania odcedź z
wody i przełóż na patelnię. całość wymieszaj. Wyłóż na talerze i oprósz startym
cheddarem. Smacznego!