Wykonanie
11 Kwiecień 2015Witam. Dzisiaj proponuje szybkie danie - lazanie. Znana każdemu, ale ja robię i polecam z warzywami. Prosta w wykonaniu a zarazem nieco inna, można zaskoczyć domowników.
Porcja dla 2-3 osób.SKŁADNIKI:300 g
mięsa mielonego300 g
mieszanki warzywnej mrożonej -
groszek marchewka,
kukurydza,
kalafior1 łyżka
masła ziołowego2 opakowania Fix do lazanii
makaron do lazanii ok 6 płatów200 g gęstej kwaśnej
śmietany, ja używam Creme Fraiche100 g
sera żółtego tartegoPRZYGOTOWANIE;
Przygotowujemy produkty.
Smażymy
mięso i dodajemy
mieszankę warzywna, masełko
ziołowe.
Do podsmażonej
mieszanki warzywno -
mięsnej dodajemy Fix do lazanii, rozrobiony w wodzie.Chwile gotujemy. Na spód formy do lazanii wlewamy troszeczkę
oleju, kładziemy 2 płaty i polewamy sosem i znowu przykładamy płat lazanii i polewamy sosem.
Ostatniej warstwy nie przykrywamy płatami tylko rozkładamy
śmietanę i posypujemy
żółtym serem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 25- 30 minut. Gotowe.SMACZNEGO !!!