Wykonanie
Jako pierwszy przepis podaję typowy polski przepis na szybki, pyszny, niedzielny rosołek :)

Porcja na 4 osoby.Składniki:2
udka z kurczaka1 pęczek warzyw (
marchewka,
pietruszka,
seler,
por)1
cebula z łupką
przyprawy:
sól,
pieprz,
vegeta1 opakowanie
makaronuoczywiście
woda filtrowanaPrzygotowanie:Zaczynamy od przygotowania garnka z zimną
wodą. Wkładamy 2 udka i zaczynamy gotować.Kiedy
woda zacznie się gotować, należy zebrać tzw. szumowiny, aby rosołek był klarowny. Po usunięciu szumowin wkładamy wszystkie warzywa w całości (oczywiście wcześniej obrane :)
Cebulę z łupinką wkładamy w całości!Zaczynamy zmniejszać temperaturę gotowania, ponieważ dobry rosołek musi gotować się długo.Następnie dodajemy wszystkie
przyprawy, co jakiś czas zaglądając do garnka, aby temperatura nie wzrastała.W tym samym czasie zaczynamy gotować
wodę na
makaron, który wrzucamy do wrzącej
wody i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Po ugotowaniu należy wyciągnąć warzywa i
mięso z
wywaru i pokroić w kosteczkę.Następnie wszystko wrzucamy do rosołku i doprawiamy do smaku(jeżeli jest taka potrzeba)Życzę smacznego!! !