Wykonanie
Środa 11 Luty 2015Witam dzisiaj proponuje bardzo szybki obiad dla 2-3 osób.Są to klopsiki z warzywami w sosie
koperkowym. Idealne dania dla małych jak i dla dużych łasuchów.KLOPSIKI Z WARZYWAMI W SOSIE
KOPERKOWYMSkładniki:250 g
mięsa mielonego300 g mrożonych mieszanych warzyw -
marchewki,
groszku,
kalafiora,
kukurydzy2,5 szklanki
wody1 łyżka
koperku- może być mrożony1 łyżeczka
wegety1 łyżka
mąki
Przygotowanie:1. Do garnka wlewamy
wodę dodajemy
wegetę i zaczynamy gotować. Z
mięsa robimy małe klopsiki i wrzucamy do gotowanej
wody, chwile gotujemy. Następnie dodajemy warzywa i
koperek-dalej gotujemy.2. Gdy warzywa będą miękkie , zaciągany
mąka -1 łyżkę
mąki rozpuścić w wodzie.Do klopsików najlepiej smakują
ziemniaki .

SMACZNEGO !!!