Lubicie smak ziemniaków pieczonych w ognisku? Poniższa propozycja chociaż z piekarnika to przewyższa walorami smakowymi nawet te przepyszne, wygrzebane z poogniskowego popiołu. A to za sprawą pysznego i absolutnie nie skomplikowanego w przygotowaniu nadzienia.Przedstawiam kolejny, wakacyjno-kulinarmy pomysł moich domowych kuchareczek:)Składniki:6 ziemniakówpuszka kukurydzy2 puszki tuńczyka20 dag seraczerwona paprykajogurt naturalnykilka ząbków czosnkuWykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na pół. Wydrążamy część środka, robiąc miejsce na inne składniki. Do ziemniaków wkładamy tuńczyka, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Na koniec posypujemy startym serem i pieczemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a nadzienie się przypiecze. Podajemy z sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i czosnku.