Wykonanie
Z ostatniej chwili: Łączę się w
bólu z kapitanem, wielkie współczucie z mojej strony. Z 3 spalonych, PRZYNAJMNIEJ jednego NIE BYŁO!A teraz o gofrach. Zrobiłam je na śniadanie, kiedy nie było nic w lodówce.Wyszły smaczne, puszyste, chrupiące, co było odmianą, gdyż często wychodziły mi gumowe.

Składniki:- 4
jaja,- 2,5 szklanki
mąki,- 1,5 szklanki
mleka,- 0,5 szklanki
oleju,- 1/3 szklanki
cukru,-1 łyżeczka
proszku do pieczenia.Dodatki:-
bita śmietana (ubita
kremówka 30% z
cukrem pudrem)-
owoce (w moim przypadku
czarne porzeczki)Przygotowanie:Odzielić
żółtka od
białek.Z
białek ubić pianę. Resztę składników połączyć ze sobą, na koniec dodając sztywną pianę.Delikatnie mieszamy i pieczemy gofry.Jeżeli się chcecie chrupiące najlepiej po upieczeniu położyć na kratce do wystygnięcia, nie kłaść jednego na drugi. :)





CF