Wykonanie
Obiad, którego zrobienie zajmuje jakieś 30 minut maksymalnie. Zawsze robię, gdy nie mam akurat nic w domu, a te składniki przeważnie się gdzieś znajdą :)


Składniki:1 puszka
tuńczyka w kawałkach w sosie własnym1 kartonik
przecieru pomidorowego2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego2-3 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
papryka słodka, kumin mielony,
bazylia,
oregano,
zioła prowansalskie,
cukier1 puszka zielonych
oliwek w zalewieDowolny
makaronCzosnek drobno pokroić i lekko posmażyć.Dodać
przecier pomidorowy i koncentrat. Doprawić sporą ilości
soli,
pieprzu i kuminu a następnie dowolnie
bazylią,
oregano,
ziołami prowansalskimi,
papryką słodką i odrobiną
cukru.Całość zagotować przez moment.Dodać
oliwki.
Makaron ugotować w osolonej wodzie.Wymieszać z sosem.P.S. Smaku dodaje też siekana
natka pietruszki, więc jeżeli ktoś lubi to polecam dodać :)Smacznego!
