Czasami w przerwie między zajęciami lubię pójść do swojej ulubionej wrocławskiej kawiarni z francuskim klimacie. Oprócz kawy oferują tam również różne smakołyki na słodko lub słono. Moją ulubioną przekąska jest właśnie taka kanapka. Podpatrzyłam i postanowiłam zrobić taką sama w domu. Oto efekt. Uwielbiam tę kanapkę - idealne połączenie ;-)Składniki:1 bagietka lub bułka korzenna1 jajkotuńczyk w sosie własnymrukola1 łyżeczka chrzanu1 łyżka majonezu1 łyżka jogurtu greckiegosól, pieprzJajko ugotować na twardo. Bagietkę lub bułkę przekroić. Wymieszać chrzan, majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć a rukolę umyć.Bagietkę wysmarować sosem chrzanowym. Wyłożyć równomiernie tuńczyka, następnie jajko i na koniec rukolę.Dla lepszego efektu - przed robieniem kanapki, włożyć bagietkę na chwilę do piekarnika. Na ciepło smakuje jeszcze lepiej :)Smacznego!