ßßß Cookit - przepis na Kanapka korzenna z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym

Kanapka korzenna z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym

nazwa

Wykonanie

Czasami w przerwie między zajęciami lubię pójść do swojej ulubionej wrocławskiej kawiarni z francuskim klimacie. Oprócz kawy oferują tam również różne smakołyki na słodko lub słono. Moją ulubioną przekąska jest właśnie taka kanapka. Podpatrzyłam i postanowiłam zrobić taką sama w domu. Oto efekt. Uwielbiam tę kanapkę - idealne połączenie ;-)
Składniki:
1 bagietka lub bułka korzenna
1 jajko
tuńczyk w sosie własnym
rukola
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
sól, pieprz
Jajko ugotować na twardo. Bagietkę lub bułkę przekroić. Wymieszać chrzan, majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć a rukolę umyć.
Bagietkę wysmarować sosem chrzanowym. Wyłożyć równomiernie tuńczyka, następnie jajko i na koniec rukolę.
Dla lepszego efektu - przed robieniem kanapki, włożyć bagietkę na chwilę do piekarnika. Na ciepło smakuje jeszcze lepiej :)
Smacznego!
Źródło:http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2013/12/kanapka-korzenna-z-tunczykiem-jajkiem.html