Ciasto:3 szklanki mąki3/4 szklanki cukru + 1 łyżka do drożdży40 g drożdży4 żółtka1 szklanka mleka1/4 kostki masłaolejek pomarańczowy i cytrynowy (po 6 kropelek)1/4 łyżeczki soliKruszonka:100 g miękkiego masła100 g cukru (można dać mniej)250 g mąki1 opakowanie cukru waniliowegoDrożdże rozetrzeć dokładnie łyżką razem z cukrem. Dodać szklankę lekko ciepłego mleka, wymieszać i zostawić do wyrośnięcia.Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olejki, wyrośnięte drożdże, mąkę i sól.Wymieszać delikatnie, lecz dokładnie i na końcu dodać roztopione i ostudzone masło. Wyrobić ręką.Ciasto przełożyć do formy.Następnie przygotować kruszonkę. Do tego wymieszać mąkę z cukrami, dodać masło i wyrobić je dokładnie.Ciasto posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 50 C piekarnika na ok. 20 minut.Następnie zwiększyć temperaturę do 170 C i piec ok. 35-40 minut.Smacznego!