Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru + 1 łyżka do drożdży 40 g drożdży 4 żółtka 1 szklanka mleka 1/4 kostki masła olejek pomarańczowy i cytrynowy (po 6 kropelek) 1/4 łyżeczki soli Kruszonka: 100 g miękkiego masła 100 g cukru (można dać mniej) 250 g mąki 1 opakowanie cukru waniliowego Drożdże rozetrzeć dokładnie łyżką razem z cukrem. Dodać szklankę lekko ciepłego mleka, wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olejki, wyrośnięte drożdże, mąkę i sól. Wymieszać delikatnie, lecz dokładnie i na końcu dodać roztopione i ostudzone masło. Wyrobić ręką. Ciasto przełożyć do formy. Następnie przygotować kruszonkę. Do tego wymieszać mąkę z cukrami, dodać masło i wyrobić je dokładnie. Ciasto posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 50 C piekarnika na ok. 20 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 170 C i piec ok. 35-40 minut. Smacznego!