ßßß
Cookit - przepis na Babka migdałowo-czekoladowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Babka migdałowo-czekoladowa
Składniki
Migdały
Orzech włoski
Czekolada gorzka
Mąka
Proszek do pieczenia
Polewa czekoladowa
Czekolada
Śmietana kremówka
Jajko
Cukier
Cukier waniliowy
Wykonanie
Babki, babeczki mam dla Was świetną babę ;) Szybciutko się z nią uporaliśmy , bo wyglądała mega apetycznie i pachniała , ach jak ona pachniała :) Sama poezja :) Poczujcie się jak w raju i zróbcie sobie taki rarytasek :) Wspaniała nie tylko od święta .Czas pieczenia : 50- 60 minutTemp. pieczenia : 170 C
Składniki:250 ml
śmietany kremówki
30 %4
jajka
150 g drobnego
cukru
cukier waniliowy
100 g
migdałów
( mogą być
orzechy włoskie
)50 g
czekolady gorzkiej
250 g
mąki
krupczatki2 łyżeczki
proszku do pieczenia
Dodatkowo (
Polewa czekoladowa
)50 g
czekolady deserowej
50 ml
śmietany kremówki
Sposób wykonania:
Śmietankę
ubić na pół sztywno i wymieszać z pianą z
białek
.Następnie dodać pokruszoną
czekoladę
, zmielone
migdały
,
żółtka
i
mąkę
przesianą z
proszkiem do pieczenia
. Wymieszać.Masą wypełnić foremkę na babkę wcześniej wysmarowana tłuszczem i posypaną
mąką
krupczatką.Piec ok. 50- 60 minut w temp. 170 C .Babkę przestudzić w foremce, po czym wyjąć i polać
polewą czekoladową
.Smacznego.
Źródło:
http://smakolyki-moniki.blogspot.com/2014/04/babka-migdaowo-czekoladowa_16.html
Przepisy powiązane
Tarta ze śliwkami i musem czekoladowym
Tarta ze śliwkami i musem czekoladowym
Tarta ze śliwkami i musem czekoladowym
Tarta ze śliwkami i musem czekoladowym
Tarta ze śliwkami i musem czekoladowym
Składniki powiązane (0)