ßßß Cookit - przepis na Filety z dorsza w sosie migdałowym

Filety z dorsza w sosie migdałowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z dorsza 600 gramów
mleko 0.5 litrów
śmietana kremówka 2 łyżek stołowych
migdały 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Filety nasolić i posypać pieprzem. Gotować filety ok. 20 min. na bardzo małym ogniu w mleku zmieszanym z połową obranych i zmielonych migdałów. Ułożyć rybę na wygrzanym półmisku, polać mlekiem migdałowym zagęszczonym śmietaną i posypać pozostałymi migdałami.
Uwagi:
Migdały słodkie
Kuchnia Grecka
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: kayacz
Data: 2009-01-07
wszystkim smakowało tylko trzeba pamietać ze filet po rozmrożeniu wazy dużo mniej niż kupiony zamrożony ( ja robiłam z mintajem);]
Autor: Floress
Data: 2008-12-31
może być
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1185/Filety-z-dorsza-w-sosie-migdalowym