Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 600 gramów
mleko 0.5 litrów
śmietana kremówka 2 łyżek stołowych
migdały 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Filety nasolić i posypać
pieprzem. Gotować filety ok. 20 min. na bardzo małym ogniu w
mleku zmieszanym z połową obranych i zmielonych
migdałów. Ułożyć
rybę na wygrzanym półmisku, polać
mlekiem migdałowym zagęszczonym
śmietaną i posypać pozostałymi
migdałami.Uwagi:
Migdały słodkieKuchnia GreckaPotrawy z RybKomentarze:Autor: kayaczData: 2009-01-07wszystkim smakowało tylko trzeba pamietać ze filet po rozmrożeniu wazy dużo mniej niż kupiony zamrożony ( ja robiłam z
mintajem);]Autor: FloressData: 2008-12-31może byćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: