ßßß Cookit - przepis na Marchewkowe rosti

Marchewkowe rosti

nazwa

Wykonanie

Potrawą, która najbardziej kojarzy mi się ze Szwajcarią są rosti, czyli nic innego jak placki ziemniaczane tarte na grubszych oczkach. JAk podać to danie w innej formie, ano np zastąpić ziemniaki marchewką :)
Składniki:
- 1 kg marchewki
- łyżeczka imbiru
- łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
-sól i pieprz
- 1 jajko
DODATKOWO:
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- czerwona cebula
-sól
Przygotowanie:
1. Zetrzeć marchewkę na grubych oczkach i wymieszać ją z przyprawami i jajkiem.
2. Smażyć do uzyskania złocistego koloru
3. Podawać ze śmietaną i czerwoną cebulą
Źródło:http://smakiwsieci.blogspot.com/2014/09/marchewkowe-rosti.html