Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
masło według uznania
cebula 2 sztuk
pomidor 4 sztuk
jajko 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:1. Na patelni z rozgrzanym
masłem lub
olejem, smażyć
cebulę, aż będzie przezroczysta, często mieszając - nie dopuścić do zrumienienia.2.
Pomidory ułożyć na
cebuli, smażyć przez 2-3 min., aż będą miękkie.3: Wbijać
jaja, doprawić
solą i
pieprzem, 2 smażyć pod przykryciem przez 3 min.4. Podawać natychmiast ze świeżym
białym pieczywem.Proporcje dla 2-4 osóbUwagi:
Masło lub
olej jadalny, małe
cebule pokrajane w cienkie krążki,
pomidory sparzone, obrane, pokrajane w plasterkiKuchnia TureckaPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: