Wykonanie
Knedle uwielbiam, zwłaszcza te ze
śliwką- czyli takie na jakie przepis podała
Basia.Jest jedno " ale", wybrałem sobie taką
porę roku na realizowanie tego projektu, która niestety nie zaopatruje w świeże
owoce. Czyli problemem były tu
śliwki. Więc musiałem dodać tu trochę moich pomysłów i wymyśliłem
WINOGRONA.
Winogrona pozbawiłem pestek.Ciasto robi się podobnie jak na kopytka, z tym że dodajemy tutaj
serka mascarpone lub philadelfia.Z ciasta robimy placuszki na które nakładamy
winogrona i posypujemy
imbirem i
brązowym cukrem. Całość sklejamy i w dłoniach formujemy okrągłe knedle :)gotujemy 3 minuty w lekko osolonej wodzie- ja dodałem jeszcze łyżkę
cukru. Gotowe !!!Podajemy ze
śmietaną :)Bardzo dobre wyszły te knedle więc polecam Wam zaglądnięcie do książki i przygotowanie ich.Ja nie miałem z nimi większych problemów :))