ßßß Cookit - przepis na Rabarbar pod pierzynką

Rabarbar pod pierzynką

nazwa

Wykonanie

Desery na depresję
Desery na depresję to kolejna odsłona Kryzysowej Książki Kucharskiej. Tym razem skupiam się na deserach, które w czasie depresji ekonomicznej pozwolą nam osłodzić trochę życie. Przepisy będę umieszczał trochę rzadziej, bo co za dużo to nie zdrowo :), ale zachęcam do regularnego sprawdzania.
Strony
O MNIE
KONTAKT
MEDIA O MNIE
DRUGI BLOG
wtorek, 26 czerwca 2012
Korzystając z pory roku, a co za tym idzie, dostępności, deser letni, który połączy smak surowego rabarbaru z cukrem ze smakiem ciasta. Paradoksalnie, podobno niezbyt zdrowy na surowo, ale co tam :) Warzywo rosnące w ciężkich warunkach, bo przywędrowało do nas z Syberii i stepowej Mongolii.
Składniki:
- rabarbar
- margaryna
- cukier
- mąka
- cynamon
Wykonanie:
Rabarbar obieramy, kroimy i zasypujemy cukrem. Margarynę topimy w rondlu, rozpuszczamy cukier, dodajemy cynamonu i zagęszczamy mąką. Wylewamy na rabarbar i czekamy aż ostygnie.
Źródło:http://deserynadepresje.blogspot.com/2012/06/rabarbar-pod-pierzynka.html