Wykonanie
Desery na depresjęDesery na depresję to kolejna odsłona Kryzysowej Książki Kucharskiej. Tym razem skupiam się na deserach, które w czasie depresji ekonomicznej pozwolą nam osłodzić trochę życie. Przepisy
będę umieszczał trochę rzadziej, bo co za dużo to nie zdrowo :), ale zachęcam do regularnego sprawdzania.StronyO MNIEKONTAKTMEDIA O MNIEDRUGI BLOGwtorek, 26 czerwca 2012Korzystając z
pory roku, a co za tym idzie, dostępności, deser letni, który połączy smak surowego
rabarbaru z
cukrem ze smakiem ciasta. Paradoksalnie, podobno niezbyt zdrowy na surowo, ale co tam :) Warzywo rosnące w ciężkich warunkach, bo przywędrowało do nas z Syberii i stepowej Mongolii.Składniki:-
rabarbar-
margaryna-
cukier-
mąka-
cynamon
Wykonanie:
Rabarbar obieramy, kroimy i zasypujemy
cukrem.
Margarynę topimy w rondlu, rozpuszczamy
cukier, dodajemy
cynamonu i zagęszczamy
mąką. Wylewamy na
rabarbar i czekamy aż ostygnie.