Wykonanie

Kotlety z
brokułów to świetna alternatywa dla zwykłych mielonych, poza tym to p rawdziwa bomba witaminowa . Kluczem ich niezwykłego smaku są odpowiednie proporcje przypraw, dlatego podczas ich robienia masę trzeba kilkukrotnie spróbować. Intensywny zielony kolor oraz złocista chrupiąca skorupką sprawiają, że można się najeść samym patrzeniem na nie :)SKŁADNIKI(na 15 szt)2
brokuły1
jajko1
cebula10 dag
sera feta2 łyżki
kaszki kukurydzianej + do obtoczenia1 pęczek
koprusól,
pieprz,
gałka muszkatołowaBrokuły umyć i gotować 8 minut w osolonej wodzie, a następnie rozgnieść (nie za mocno, mogą zostać małe różyczki) i ostudzić. Dodać
jajko i pokruszony
ser feta.
Cebulę obrać, umyć i posiekać.
Koper umyć i posiekać. Dodać do
brokułów cebulę,
koper oraz 2 łyżki
kaszki kukurydzianej i przyprawić. Formować kotlety, obtaczać w pozostałej
kaszce i smażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor. Podawać z
ryżem.Smacznego :)
