My mamy nasze ciasta i placuszki jabłkowe, Brazylijczycy mają swoje bananowe.Zdjęcia mówią same za siebie jak pyszne:-)Składniki:2 szklanki mąki tortowejszklanka cukrupół szklanki mlekapół szklanki oleju2 jajka całe1 łyżka proszku do pieczenia6 bananów (miękkie i dojrzałe)łyżka cukru i łyżka cynamonu (jako zamiennik użyliśmy cukru cynamonowego)Forma na ciasto: tortownica lub forma na ciasto okrągła 25 cmPrzygotowanie:Do dużej miski wrzucić: jajka, mąkę, cukier, mleko, olej oraz pokrojone cieniutkie plasterki 3 banany. Wymieszać delikatnie łyżką. Dodać proszek do pieczenia.Przelać masę do tortownicy lub formy na ciasto (wcześniej wysmarowanej masłem). Na surową masę do dekoracji położyć cienkie plasterki 3 bananów(np, tak jak na zdjęciu). Posypać cynamonem i cukrem lub cukrem cynamonowym.Wstawić do piekarnika na 30-35 minut na 180C (czas i temperatura dla piekarników elektrycznych)