Przepis chwili ponownie:-) Kurczak na ostro, pomysł na szybki i lekki obiad.Składniki:podwójna pierś z kurczaka pokrojona w kawałkicebul pokrojona w okręgi5 łyżek groszku zielonego5 łyżek kukurydzy z puszkipieprz cayennesólsok z cytrynykumin1 lub 2 ząbki czosnkułyżka olejuPrzygotowanie:Pierś kurczaka pokrojoną w małe kawałki solimy, marynujemy startym czosnkiem i kuminem a na końcu skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na 30 minut.Wlewamy olej na patelnię i jak już się rozgrzeje wrzucamy pokrojone kawałki kurczaka i podsmażamy pod przykrywką. Gdy mięso jest prawie gotowe dodajemy skrojoną cebulę i pozostawiamy na ogniu (bez przykrywki) na ok. 5 minut.Opcjonalnie (tak my zrobiliśmy) odstawiamy kurczaka do wystygnięcia i "rwiemy w strzępy". Następnie mieszamy z kukurydza i groszkiem oraz szczyptą (ilość wg uznania) pieprzy cayenne. Najlepiej podawać z białym ryżem.