ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 1 kilogramówcukier 1 kilogramówpieprz zielony 1 łyżek stołowychskórka z cytryny 1 sztukWykonanie:Oczyszczone truskawki zasypać cukrem i odstawić, aż puszczą sok. Zalać sok, dodać pieprz i gotować 5 minut. Gorącym sokiem zalać owoce i doprowadzić do wrzenia. Odstawić na kilka godzin. Znów zlać syrop, dodać skórkę z cytryny i zagotować. Zalać owoce syropem i gotować 5 minut. Wyjąć skórkę, a konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików i mocno zakręcić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: