Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
cukier 1 kilogramów
pieprz zielony 1 łyżek stołowych
skórka z cytryny 1 sztukWykonanie:Oczyszczone
truskawki zasypać
cukrem i odstawić, aż puszczą sok. Zalać sok, dodać
pieprz i gotować 5 minut. Gorącym
sokiem zalać
owoce i doprowadzić do wrzenia. Odstawić na kilka godzin. Znów zlać
syrop, dodać
skórkę z cytryny i zagotować. Zalać
owoce syropem i gotować 5 minut. Wyjąć skórkę, a
konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików i mocno zakręcić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: