Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 5 sztuk
mąka razowa 0.5 szklanek
wanilia 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
jabłko 1 sztuk
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Ugotować
ziemniaki w osolonym wrzątku w łupinach. Ostudzić, obrać z łupin i przekręcić przez maszynkę.
Jabłko zetrzeć na tarce na wiórki, wymieszać z
ziemniakami,
solą,
mąką i przyprawami. Ciasto dokładnie wymieszać. Na stolnicy uformować wałek, podsypać
mąką, aby nie przywierał do stolnicy. Pociąć na kawałki. Krokiety wkładać na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć na złocisty brąz.Kotlety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: