Mam sporą ilość jabłek w spiżarni, więc chętnie szukam przepisów na wykorzystanie ich. Ciasto jogurtowo-jabłkowe wydało mi się dosyć ciekawe. Jednak przyznam, że mimo mojego wkładu w skrupulatność wykonywania tego ciasta, niezbyt mi wyrosło. Wszystko robiłam zgodnie ze wskazówkami.Może Wam się uda lepiej.Przepis inspirowany TUSkładniki:1 szklanka mąki tortowej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki cukru, wg mnie 1/2100 g jogurtu naturalnego3 jajkac ukier waniliowy2 jabłkaJajka utrzeć z cukrami na puszysto. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jogurt. Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić na ósemki. Dodać do masy i wymieszać. Piec w tortownicy 26cm około 40 minut. Po wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem.