ßßß Cookit - przepis na Udekorować szczypiorkiem.

Udekorować szczypiorkiem.

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Pikantne ciastka z kremem
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
śmietana kremówka 200 gramów
twarożek śmietankowy 100 gramów
Rokfor 100 gramów
Ciasto francuskie - mrożone 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
szczypiorek 1 sztuk
armaniak 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Rozmrożone ciasto pokroić w trzy pasy o szerokości około 10 cm. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem, pozakłuwać widelcem i piec w rozgrzanym do 225 stopni Celsjusza piekarniku.
Rokfor pokruszyć,dodać armaniak, twarożek i dokładnie wymieszać. Śmietanę ubić, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, schłodzić.
Płat wystudzonego ciasta posmarować połową porcji kremu, przykryć drugim płatem, wyłożyć resztę kremu i przykryć trzecim pasem ciasta.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Inne
Kanapki weg.
Kuchnia Francuska
Pieczywo weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6216/Pikantne-ciastka-z-kremem