Wykonanie
« Powrót  Pikantne
ciastka z kremem
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana kremówka 200 gramów
twarożek śmietankowy 100 gramówRokfor 100 gramów
Ciasto francuskie - mrożone 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
szczypiorek 1 sztukarmaniak 1 łyżek deserowychWykonanie:Rozmrożone ciasto pokroić w trzy pasy o szerokości około 10 cm. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem, pozakłuwać widelcem i piec w rozgrzanym do 225 stopni Celsjusza piekarniku.Rokfor pokruszyć,dodać armaniak,
twarożek i dokładnie wymieszać.
Śmietanę ubić, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Doprawić
solą i
pieprzem, schłodzić.Płat wystudzonego ciasta posmarować połową porcji kremu, przykryć drugim płatem, wyłożyć resztę kremu i przykryć trzecim pasem ciasta.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKanapki weg.Kuchnia Francuska
Pieczywo weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: