Efektowne, kruche ciasteczka w postaci kwiatków. Kształty wymuszone foremkami, które miałam pod ręką. W oryginalnym przepisie ze starego zeszytu miały być róże wycinane foremką o czterech płatkach. Ponieważ takiej nie posiadam z konieczności użyłam gwiazdki, śnieżynki i szklanki.60 dag mąki20 dag cukru pudru20 dag margaryny4 żółtka1 opakowanie cukru wanilinowego1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki śmietanydodatkowo:powidło lub krem czekoladowy (użyłam polewy czekoladowej z dodatkiem mleka w proszku)cukier puderMargarynę i mąkę posiekać nożem. Dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać foremką ciastka. Połowę upiec na złoty kolor, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, drugą połowę piec w małych foremkach na babeczki. Gdy ciastka wystygną łączyć parami używając powidła lub czekolady. Na każdym można zrobić "oczko". Obsypać cukrem pudrem.