ßßß Cookit - przepis na Brukselka zasmażana po niemiecku

Brukselka zasmażana po niemiecku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
brukselka 500 gramów
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
polędwica 1 łyżek stołowych
kminek według uznania
majeranek według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Brukselkę obrać z zewnętrznych liści, opłukać i gotować w osolonej wodzie z przyprawami około 10 minut. Odcedzić, przełożyć do płaskiego garnka, dodać oliwę, przykryć i dusić na małym ogniu. Po 15 minutach zdjąć pokrywkę i obrumienić brukselkę ze wszystkich stron. Przełożyć na półmisek. Posypać zieloną pietruszką.
Jarzyny i Pasztety weg.
Komentarze:
Autor: tango
Data: 2011-03-26
Polędwica chyba powinna być zielona. Ciekawe tylko czy wieprzowa czy wołowa?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/303/Brukselka-zasmazana-po-niemiecku