Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
brukselka 500 gramów
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
polędwica 1 łyżek stołowych
kminek według uznania
majeranek według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Brukselkę obrać z zewnętrznych liści, opłukać i gotować w osolonej wodzie z przyprawami około 10 minut. Odcedzić, przełożyć do płaskiego garnka, dodać
oliwę, przykryć i dusić na małym ogniu. Po 15 minutach zdjąć pokrywkę i obrumienić
brukselkę ze wszystkich stron. Przełożyć na półmisek. Posypać zieloną
pietruszką.Jarzyny i Pasztety weg.Komentarze:Autor: tangoData: 2011-03-26
Polędwica chyba powinna być zielona. Ciekawe tylko czy wieprzowa czy wołowa?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: