Wykonanie
Łatwe i szybkie ciasto. Przepis pochodzi ze strony kuchnia.o2.pl. Podwoiłam składniki, aby
mieć dwie babki bo jedna zbyt szybko znika.Składniki:

4 łyżki
wody,40 dag
masła,2 czubate szklanki
cukru,3 szklanki
mąki,4 łyżeczki
proszku do pieczenia,6
jajek,6 łyżki
śmietany 18%2
cytryna,4 łyżeczki
kakao.Do garnka dać
wodę,
masło i
cukier. Wymieszać i gotować do momentu rozpuszczenia
cukru. Przestudzić i dodać pozostałe składniki oprócz
kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Połowę ciasta przelać do dwóch keksówek. Drugą część wymieszać z
kakao i wyłożyć na jasne ciasto. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać
cukrem pudrem.