Wykonanie
Smaczne i bardzo łatwe ciasto.Przepis dostałam od znajomej, bardzo, bardzo dawno temu.Masa kokosowa:20 dag
kokosu lub trochę więcej13 dag tłuszczu2/3 szklanki
cukru4 duże łyżki
mlekaRozpuścić tłuszcz, dodać pozostałe składniki, wymieszać.Ciasto:25 dag
mąki25 dag
margaryny4 duże
jajka2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia1 op.
cukru waniliowego1 szklanka
cukruMargarynę stopić i lekko ostudzić. Do miski wsypać
cukier, wbić całe
jajka, mieszać do rozpuszczenia
cukru. Dodać przestudzoną
margarynę, wsypać
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
cukrem waniliowym. Mieszać jeszcze chwilę, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec na jasno złoty kolor. Nałożyć
kokos i piec jeszcze ok. 20 minut. Kroić dopiero gdy całkowicie wystygnie, gdyż wcześniej kruszy się
kokos.