Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mak 250 gramów
figi suszone 50 gramów
rodzynki 50 gramów
skórka pomarańczowa smażona 50 gramów
orzechy mieszane 100 gramów
miód 4 łyżek stołowychpszenica 200 gramów
mleko 2 szklanekWykonanie:Oczyszczoną, opłukana pszenicę ugotować (3-4 godziny, pszenice można na noc na moczyć, wtedy gotuje się bardzo szybko).
Mak zalać
mlekiem, mieszając, gotować 5 minut, odcedzić. Zmielić trzykrotnie w maszynce o gęstym sitku. Dodać
figi pokrojone na plasterki,
orzechy wcześniej zrumienione na suchej patelni,
miód,
rodzynki i
skórkę pomarańczową. Wymieszać i połączyć z pszenicą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Inne
Kasze weg.Kuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: