ßßß Cookit - przepis na Kutia II

Kutia II

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mak 250 gramów
figi suszone 50 gramów
rodzynki 50 gramów
skórka pomarańczowa smażona 50 gramów
orzechy mieszane 100 gramów
miód 4 łyżek stołowych
pszenica 200 gramów
mleko 2 szklanek
Wykonanie:
Oczyszczoną, opłukana pszenicę ugotować (3-4 godziny, pszenice można na noc na moczyć, wtedy gotuje się bardzo szybko).
Mak zalać mlekiem, mieszając, gotować 5 minut, odcedzić. Zmielić trzykrotnie w maszynce o gęstym sitku. Dodać figi pokrojone na plasterki, orzechy wcześniej zrumienione na suchej patelni, miód, rodzynki i skórkę pomarańczową. Wymieszać i połączyć z pszenicą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kasze weg.
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9947/Kutia-II