ßßß
Cookit - przepis na Kutia z kaszą pęczak
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kutia z kaszą pęczak
Składniki
Mak niebieski
Migdały
Miód
Mleko
Orzechy
Rodzynki
Skórka pomarańczowa
Woda
Orzech włoski
Wykonanie
Składniki:800 g
wody
100 g
orzechów włoskich
100 g
migdałów
250 g
maku niebieskiego
350 g
mleka
50 g
rodzynek
50 g kandyzowanej
skórki pomarańczowej
200 g
miodu
Kasza
pęczak przepisy. Kutia z
kaszą
pęczak.Wykonanie:
Orzechy
i
migdały
kroimy na drobne kawałki.
Mak
mielimy (
mak
można zblendowac lub utrzeć w makutrze)Do garnka z grubym dnem przekładamy
mak
, dodajemy
mleko
,
rodzynki
oraz
miód
. Gotujemy ok 12 minut.Dodajemy
migdały
z
orzechami
oraz kandyzowaną
skórkę pomarańczową
.Mieszamy. Masę
makową
przekładamy do miski.
Kaszę
pęczak gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Kaszę
mieszamy z masą
makową
. Kutię pozostawiamy do wystudzenia.
Źródło:
http://www.kaszomania.pl/kutia-z-kasza-peczak
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)