Wykonanie
Na podstawie przepisu zamieszczonego przez użytkownika apsik na forum Smaczny.pl , w trochę zmienionej wersji.

Składniki ciasta:6żółtek3 czubate szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru pudru1
margarynacukier waniliowy3 łyżeczki proszku4 łyżki
śmietany kwaśnej na czubek łyżeczki
amoniakuDodatkowo:1 opakowanie masy krówkowej (ja użyłam
krówkową kakaową z biedronki )1 szklanka
cukru6
białek1 duży
budyń o smaku
krówkicukier puder do posypania
Margarynę z
mąką,proszkiem i
cukrem posiekać.Dodać
żółtka rozmieszane ze
śmietaną i
amoniakiem,wszystko zagnieść.Ciasto podzielić na 3 części, jedną większą i dwie mniejsze.Większą cześć zetrzeć na grubej tarce, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,na to wyłożyć masę
krówkową, następnie zetrzeć drugą część ciasta.Ubić pianę z
białek na sztywno ,dodać 1 szkl
cukru i jeszcze ubić, pod koniec ubijania dodać 1 duże (na 3/4 litra) opakowanie budyniu o smaku
krówki. Pianę wyłożyć na ciasto i na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta.Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać
cukrem pudrem. Smacznego.