Wykonanie

W kalendarzu listopad, a za oknem tak piękna pogoda, że aż się lżej na duszy robi ;-) Nie mogłam dziś ściągnąć z dworu mojego dziecka do późna :-) w
sumie to niech korzysta
póki jest ciepło :-) Do domu przygonili nas dopiero niezapowiedziani goście i tym samym stanęło przede mną wyzwanie - przygotować kolację z niczego... tzn, zawsze coś tam mam w lodówce, ale nie koniecznie w ilości nadającej się dla kilku nieplanowanych osób... Ale dałam radę :-) Na prędce zrobiłam pizzę,paluszki z
ciasta francuskiego,
sałatkę (bo akurat miałam ugotowany
makaron) i deser -
lody z
bitą śmietaną,
czekoladą i
konfiturą wiśniową ... Mało wyszukane? Może i tak, ale za to przygotowanie wszystkiego zajęło mi ok. godziny :-)SKŁADNIKIok. 150 g
makaronu120 - 150 g cienkich
kabanosówkawałek
pora (ok. 15 cm)1
żółta papryka2 - 3 krótkie świeże
ogórkimajonez (ilość wg uznania)
sól,
pieprz
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną
wodą, a następnie zostawiamy na sitku do odsączenia.
Ogórki obieramy, z
papryki usuwamy gniazda nasienne i wszystko kroimy w grubą kostkę.
Pora kroimy w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki łączymy razem, doprawiamy
majonezem,
solą i
pieprzem. Możecie ją podać zaraz po przygotowaniu i szybka kolacja gotowa :-)