Wykonanie

No i okazało się, że moje
radiowe wystąpienie słyszeli wszyscy tylko oczywiści nie ja... no gdzie by tam mogło być inaczej... teraz muszę poczekać aż się pojawi na stronie
radia i wtedy sobie odsłucham... niestety... a ponieważ jutro znów
jadę na szkolenie (ale wieczorem
wrócę, by w sobotę rano pojechać ponownie :-( ) to dziś przepis szybki, wymyślony z powodu ciągle świeżo wyglądającego kawałka
imbiru - szkoda byłoby go wyrzucić ;-) więc wyszły gofry :-) są bardziej puszyste niż chrupiące, ale za to wyjątkowe w smaku... i idealnie pasują do takich zimnych, deszczowych wieczorów...SKŁADNIKI3 czubate łyżki
serka homogenizowanego (smak naturalny)3 - 4 łyżki
mąki pełnoziarnistej1
jajko2 łyżki
miodu2 łyżki
oleju2/3 łyżeczki
proszku do pieczeniakawałek
imbiru (wielkości dużej
czereśni)
Imbir obieramy i ścieramy na bardzo drobnej tarce, a następnie dodajemy dodajemy do pozostałych składników i dokładnie miksujemy. Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy porcjami ciasto, pieczemy ok. 5 minut (chociaż każda gofrownica piecze inaczej...).