ßßß
No i okazało się, że moje radiowe wystąpienie słyszeli wszyscy tylko oczywiści nie ja... no gdzie by tam mogło być inaczej... teraz muszę poczekać aż się pojawi na stronie radia i wtedy sobie odsłucham... niestety... a ponieważ jutro znów jadę na szkolenie (ale wieczorem wrócę, by w sobotę rano pojechać ponownie :-( ) to dziś przepis szybki, wymyślony z powodu ciągle świeżo wyglądającego kawałka imbiru - szkoda byłoby go wyrzucić ;-) więc wyszły gofry :-) są bardziej puszyste niż chrupiące, ale za to wyjątkowe w smaku... i idealnie pasują do takich zimnych, deszczowych wieczorów...SKŁADNIKI3 czubate łyżki serka homogenizowanego (smak naturalny)3 - 4 łyżki mąki pełnoziarnistej1 jajko2 łyżki miodu2 łyżki oleju2/3 łyżeczki proszku do pieczeniakawałek imbiru (wielkości dużej czereśni)
Imbir obieramy i ścieramy na bardzo drobnej tarce, a następnie dodajemy dodajemy do pozostałych składników i dokładnie miksujemy. Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy porcjami ciasto, pieczemy ok. 5 minut (chociaż każda gofrownica piecze inaczej...).