ßßß Cookit - przepis na Babka Drożdżowa z mąki kukurydzianej

Babka Drożdżowa z mąki kukurydzianej

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka kukurydziana 50 dekagramów
cukier 15 dekagramów
jajka 4 sztuk
drożdże 7 dekagramów
Cukier do drożdży 1/2 łyżek deserowych
mleko 600 mililitrów
Wykonanie:
Formę wysmarować masłem. Mąkę kukurydzianą zaparzyć wrzącym mlekiem. Żółtka utrzeć z cukrem, a białka ubić. Do wystudzonej mąki dodać drożdże (wymieszane z 1/2 łyżeczki deserowej cukru), żółtka i pianę z białek. Wszystko wymieszać, przełożyć do formy. Piec w piekarniku: termoobieg 180st.C 1 godzinę.
Autor: pawlo1404
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5625/Babka-Drozdzowa-z-maki-kukurydzianej