Wykonanie

Zastanawiam się czasem, dlaczego niektórzy ludzie podejmują się zadań, które zdecydowanie nie powinny stawać się ich udziałem... dlaczego decydują się na wykonywanie zawodu, w którym się nie sprawdzają i prawdopodobnie nie realizują się... Czy to tylko kwestia prestiżu jaki dana profesja
daje, czy może chęć zaimponowania innym? Czy warto wybierać
drogę życiową pod presją otoczenia albo na złość innym? Czy taka udawana satysfakcja powoduje, że ludzie czują się fajniejsi? A ja tak sobie o tym, bo od początku tygodnia (a dziś to dopiero trzeci dzień!) już dwa
razy miałam okazję dostrzec ów brak kompetencji... w jednym przypadku sprawa dotyczyła mnie pośrednio, w drugim - bezpośrednio... w pierwszym może i
mogę coś komuś zasugerować... w tym drugim nie
mogę... ten pierwszy pewnie nie raz jeszcze
będę miała okazję dostrzec, ten drugi na szczęście nie... taką mam nadzieję... chociaż kto to wie... A tak na marginesie owych rozważań myślę sobie, że ludzie byliby jednak szczęśliwsi gdyby w życiu kierowali się sobą, a nie innymi... Dlatego dziś bardzo prosty (żeby nie powiedzieć najprostszy) przepis na
chleb... żeby nie musieć słuchać uwag "co by było gdyby"... w końcu
orzechy korzystnie wpływają na myślenie...Z pozdrowieniami dla Was, na kolejny dzień lepszy od minionych...SKŁADNIKI1/2 kg
mąki pełnoziarnistej300 ml letniego
mleka1 łyżka
oleju1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
brązowego cukru30 g
drożdżyorzechy włoskie (bez łupinek, ilość wg uznania)Do dużej miski wsypujemy
mąkę i
sól, dolewamy
olej.
Drożdże i
cukier rozpuszczamy w
mleku i dolewamy do
mąki. Dodajemy
orzechy - ja nie rozdrabniam ich, przecież po upieczeniu i tak będą pokrojone w kromkach... Teraz zagniatamy ręką, formujemy kulę (bochenek) i kładziemy ją na blaszce. Odstawiamy na minimum 30 minut w ciepłe miejsce, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 45 minut. Wyjmując
chleb z piekarnika pamiętajcie o teście patyczka - wbijamy w upieczony
chleb, a po wyjęciu powinien być suchy.

P.S.Nie przejmujcie się, że
chleb ma twardawą skórkę - w środku jest fantastycznie miękki i przepyszny...