Wykonanie

Chyba nie znam osoby, która nie lubi potraw z grilla ;) U mnie na pierwszym miejscu ex aequo są
karkówka oraz szaszłyki, które mam przyjemność zaprezentować w dzisiejszym wpisie ;) Proponuję jakie produkty i dodatki zestawić by w efekcie otrzymać powalający smak grillowanego szaszłyka. Idealne, na wieczór, zwłaszcza dzień przed egzaminem ;)Składniki:

1
papryka1 duża
cebula1 duże
jabłko500 g
gulaszowego mięsa wieprzowego (Lidl)
słodka papryka w proszku
oregano3 łyżki
olejudip
czosnkowy:2 ząbki
czosnku2 łyżki
majonezu4 łyżki
śmietanyoreganosólWykonanie:
Mięso należy wcześniej zamarynować w przyprawach i
oleju (minimum 3 h), ja zastosowałam
paprykę oraz
oregano, ale istnieje tu pełna dowolność przypraw jakie można wykorzystać. Następnie nabijamy na patyczki drewniane kawałki
mięsa,
jabłek,
cebuli oraz
papryki no i grillujemy ;) Jako dodatek proponuję dip
czosnkowy przygotowany z wyżej wymienionych składników, gdzie
czosnek jest obrany, przeciśnięty przez praskę, lub pokrojony, (jak u mnie), w kostkę. Jako, że do grilla zawsze musi być obecne
pieczywko, ja proponuję pełnoziarnisty chlebek grillowany z pokrojonym w plastry
serem pleśniowym (tutaj Gorgonzola). Po prostu palce lizać!

Smacznego :)