Wykonanie
A dzisiaj przyszedł czas na
rybkę :) Jak wiadomo należy je jesć 2-3
razy w tygodniu, ponieważ mają wiele zalet. Głównie jest do duża zawartość
białka, która pomaga odbudować zużyte
tkanki no i oczywiście budować nowe.
Ryby zawierają też wiele składników mineralnych m.in. fosfor, magnez, wapń,
fluor, potas, witaminy A, B, D. Także widać, że warto je jeść, nawet jeśli będzie to raz w tygodniu to też dobrze, zawsze to coś. Przepisów jest okropnie dużo więc zawsze można znaleźć coś nam pasującego lub wymyśleć coś własnego - możliwości jest wiele :) A więc do dzieła !Składniki :ok. 1/2 kg
rybyziarka
słonecznika1/2 szkl
jogurtu naturalnego1/2 szkl
majonezu2 ząbki
czosnkusólpieprzPrzygotowanie:
Rybę usmażyć tak jak zawsze w
jajku i
bułce tartej.Przygotować sos : 2 ząbki
czosnku rozdusić. Do jakiegoś naczynia wrzucić 1/2 szkl
jogurtu naturalnego, 1/2 szkl
majonezu, rozduszone wcześniej 2 ząbki
czosnku, doprawić
solą i
pieprzem do smaku.Ziarka
słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Rybę rozłożyć w półmisku, wylać na to
sos czosnkowy i uprażony
słonecznik :)
Smacznego ! :)