Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
woda przegotowana letnia 0,5 szklanek
drożdże 20 gramów
sól 0,5 łyżek deserowych
cukier 0,5 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowychWykonanie:Jedną łyżeczkę
mąki,
drożdże,
cukier i połowę
wody rozetrzeć i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski przesiać
mąkę, dodać resztę
wody,
olej,
sól i wyrośnięty rozczyn. Wyrobić ciasto, ąż zacznie odstawać od ręki. Nie wymaga ono wyrastania. Dużą blachę posmarować tłuszczem i posypać
mąką. Ciasto cienko rozwałkować nadając kształt koła, jednocześnie robiąc grubszy brzeg. Środek posmarować
keczupem i posypać
żółtym serem. Reszta dodatków wg uznania.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: nickData: 2010-02-09Jeeeeeeeejuuuu! Czy Ty kiedykolwiek widziałeś (widziałaś) prawdziwą pizze?
Ketchup do pizzy? Totalna ignorancja!!!!!!!!!!!Autor: PizzamanData: 2010-01-02Najlepiej pizze piec jak najkrocej w najwyzszej temp. standardowo domowy piec ma temp 250`C natomiast piec w pizzeri ma temp 500`C i pizza piecze sie w nim zaledwie kilka minut..Autor:
BeciaData: 2009-02-22Pizzę na tym cieście piecze się ok. 30 minut w 180 stopniach.Autor: ewaData: 2009-02-22witaj.Ile czasu piec to ciasto?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: