ßßß Cookit - przepis na Cienkie ciasto na pizzę

Cienkie ciasto na pizzę

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
woda przegotowana letnia 0,5 szklanek
drożdże 20 gramów
sól 0,5 łyżek deserowych
cukier 0,5 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Jedną łyżeczkę mąki, drożdże, cukier i połowę wody rozetrzeć i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski przesiać mąkę, dodać resztę wody, olej, sól i wyrośnięty rozczyn. Wyrobić ciasto, ąż zacznie odstawać od ręki. Nie wymaga ono wyrastania. Dużą blachę posmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto cienko rozwałkować nadając kształt koła, jednocześnie robiąc grubszy brzeg. Środek posmarować keczupem i posypać żółtym serem. Reszta dodatków wg uznania.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: nick
Data: 2010-02-09
Jeeeeeeeejuuuu! Czy Ty kiedykolwiek widziałeś (widziałaś) prawdziwą pizze? Ketchup do pizzy? Totalna ignorancja!!!!!!!!!!!
Autor: Pizzaman
Data: 2010-01-02
Najlepiej pizze piec jak najkrocej w najwyzszej temp. standardowo domowy piec ma temp 250`C natomiast piec w pizzeri ma temp 500`C i pizza piecze sie w nim zaledwie kilka minut..
Autor: Becia
Data: 2009-02-22
Pizzę na tym cieście piecze się ok. 30 minut w 180 stopniach.
Autor: ewa
Data: 2009-02-22
witaj.Ile czasu piec to ciasto?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4429/Cienkie-ciasto-na-pizze